fredag 24 april 2015

Bästa mekanikern i världen

Pappa är den bästa mekanikern som jag känner. Inte enbart för att han löser problemen utan även för att han tar sig tid till att göra det på bästa möjliga sättet som går.

Som ni vet så är nästa steg med BMW:n att drifta. De flesta som gör detta kör med en förlängd sving för att avståndet mellan hjulen skall bli längre och detta innebär att möjligheten till bättre drifting tillåts. Många köper färdiga förlängningar som man bultar fast i svingen. Efter att ha forskat runt lite i detta och tittat på hundratals med bilder så insåg vi att detta inte var ett alternativ. När förlängningen är bultad så blir det fortfarande en del rörelser mellan sving och förlängning, detta leder till att svingen spricker.


Så Pappa ritade upp en design på förlängningen, lämnade sedan ritningen för tillverkning. Sedan fick vår personliga svetsare, Jerker Wiktorsson se till att svetsa ihop sving och förlängningen som båda är gjorda av materialet aluminium.Nu är den redo för att testas. Jag är osäker på om den är förläng tillräckligt mycket, men nu så är bakhjulet så långt bak som slang och kabel från bakbroms tillåter utan att bytas ut. Sen räckte det såklart inte med en kedja, utan två stycken var tvungna att kopplas ihop.

Ser fram emot att testa lite nu. Håller er uppdaterade :)

//Robban

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar